Home     Bands    Artiesten    Drive in shows    DJ's    Specials Bruiloft    Kermis    Carnaval     Prijzen    Referenties   Contact


Samantha Steenwijk


Samantha Steenwijk is op 12 April 1986 geboren in Voorburg.
De spontane en welbespraakte blondine groeit op in Rijswijk ‘onder de rook van Den Haag’ en gaat door het leven met een vrouw waar zij in 2013 mee trouwde. Door haar spontane, ‘open’
persoonlijkheid en dijk van een stem is Samantha zeer geliefd bij de mensen en weet zij als geen ander grote en kleine zalen naar euforische hoogtes te brengen.

In 2013 behaalt Samantha de finale in het SBS6-programma Bloed Zweet & Tranen. Teamcaptain Gerard Joling was meteen verliefd: “Dat zalm roze bloesje met dat Haagse accent en die geweldige stem, je bent een kroonjuweel en een talent op en top!” Gerard krijgt gelijk, want een paar maanden later ontvangt Samantha een BUMA NL nominatie voor beste talent én beste zangeres en wordt hiermee in één adem genoemd met Glennis Grace.

In 2014 stelt Samantha een nieuw muzikaal team ( Vincent Claase & Hans van Vondelen ) samen en gooit ze hoge ogen met haar nieuwe single “Hou toch van mij”. In datzelfde jaar wordt ze voor de tweede keer op rij genomineerd door BUMANL in de categorie Beste zangeres. Met haar single ‘Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou’ is Samantha 20 weken in de Nederlandse hitlijsten te vinden, behaalt ze een nummer 1 positie en wordt het liedje één van de best gedraaide liedjes op radio en tv van dat jaar. De vrolijke single ‘Proost op het leven’ gooit ook hoge ogen, er is een nieuwe ‘sound’ gecreeerd.

Hoe het allemaal begon..
Vanaf haar achtste jaar gaf Sam al een reeks badkamerconcerten voor pa en ma. Het vervolg was een grote Haagse talentenjacht waarin zij de finale bereikte. Die overwinning gaf haar de moed om verder te gaan en een aantal singles op te nemen.

In 2009 maakt Samantha een vliegende entrée met ‘Kom ga mee met mij’. Dankzij dit vrolijke, catchy nummer wordt ze talent van de maand op het themakanaal TROS Sterren.nl en mag zij een optreden verzorgen in het voorprogramma van Gerard Joling te Spaarnwoude. Dat ze bij opkomst tijdens het concert keihard onderuit gaat is ze dan ook weer snel vergeten. Samantha; “ Dit was een complete nachtmerrie. Ik kon wel janken maar wilde mezelf niet laten kennen en ging dus (met een gekneusde pols) quasi vrolijk verder zingen. Je kijkt er enorm naar uit en dan heb je ineens zo’n Anneke Gronloh momentje.. “Achteraf moesten we er keihard om lachen want het is typisch iets voor mij om zoiets mee te maken” “Het applaus van het publiek na mijn optreden was oorverdovend”

Andere grote evenementen zoals het Mega Piraten Festijn in het GelreDome, Go Apres Ski in Ahoy volgen. In 2013 behaalt Samantha de finale van het SBS6 programma Bloed Zweet & Tranen. Gesteund door teamcaptains Gerard Joling en Roxanne Hazes weet Samantha de derde plaats te bemachtigen. Haar BZET single ‘Zonder jou’ (geschreven door Han Koreneef) behaalt de 11e positie in de charts.

De toekomst staat in het teken van nieuwe muziek, hard werken en veel optreden. Voor de goede orde: met ontzettend veel plezier en enthousiasme! Samantha Steenwijk is net met haar nieuwe single ‘Het Leven Is Zo Mooi’ uit. De boodschap van het lied dat je moet genieten van het leven en zijn wie je bent, is op het lijf geschreven van de altijd spontane Haagse volkszangeres. Samen met haar producers schreef Samantha deze heerlijke meezinger.
Na haar vorige singles; Hou Toch van MIJ, Lieveling Wat Hou Ik Van Jou, Proost Op Het Leven verwachten we met ‘Het Leven Is Zo Mooi’ weer veel enthousiasme. ‘Het leven is zo mooi!’ – met dit in gedachten brengt Samantha in haar videoclip een ode aan ‘Den Haag’ en aan waar ze is opgegroeid.
Geluk dat ze daar kende, en stiekem verlang je toch allemaal weer naar die tijd van toen! Met medewerking van Kim Holland, Henk Bres, Tony Star en onze Minister President Mark Rutte die als verrassing ook nog even de revue passeert wordt de clip een ware ode aan Den Haag. Het team van Samantha wordt eind 2016 versterkt met de komst van een tweede platenmaatschappij, NRGY Music.
Deze unieke samenwerking leid gelijk tot een kerstsingle die door insiders ‘on-Nederlands’ wordt genoemd. ‘Het Mooiste Kerstfeest’ wordt gecomponeerd door Hans Louws & Vinzzent, de tekst nam Samantha zelf voor haar rekening, ook samen met Vinzzent.

Begin 2017 is het team helemaal compleet met de komst van een nieuw management.
Met het nieuwe team wordt de vrolijke up-tempo single ‘Als je tot morgen bij me blijft’ uitgebracht op Samantha’s 31e verjaardag, 12 April. Een nieuwe koers!Op 26 & 27 mei 2017 gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, Samantha treed met veel enthousiasme, 2x in een uitverkochte Amsterdam Arena op bij Toppers in Concert. (Wild West, Thuis Best)

Op dit moment, begin 2018, neemt Samantha deel aan The Voice of Holland en scoort daar hoge ogen !

 

06- 5332 6755
info@standbyproductions.nl