Home   Bands   Artiesten   Drive in shows   DJ's   Specials   Prijzen   Referenties   Nieuws   Contact
 

Dries Roelvink
 

 

Dries Roelvink, geboren op nieuwjaarsdag 1959 in het hartje van de Jordaan, Amsterdam, is een veelzijdige artiest die bekend staat om zijn indrukwekkende muzikale carrière en televisiewerk. Als zoon van een voetbaltrainer en zangeres Alie Roelvink, die samenwerkte met legendarische artiesten als Willy Alberti en Johnny Jordaan, groeide Dries op in een omgeving doordrenkt van muziek en sport.

Dries Roelvink begon zijn carrière op het voetbalveld en speelde tien jaar in de jeugdelftallen van DWS. Op zijn achttiende tekende hij een driejarig profcontract bij FC Amsterdam. Ondanks zijn talent voor voetbal, kwam zijn passie voor muziek snel naar voren. Na het winnen van een talentenjacht op het Rembrandtplein besloot Dries zijn voetbalschoenen in te ruilen voor een microfoon.

Dries Roelvink tekende zijn eerste platencontract bij Phonogram en scoorde met zijn debuuthit "Maria Magdalena", die wekenlang hoog in de hitparade stond. Zijn onemanshows in prestigieuze theaters zoals de Kleine Komedie, het Concertgebouw, Koninklijk Theater Carré en Theater De Meervaart maakten diepe indruk en vestigden zijn naam als een veelzijdige artiest.

Televisiepersoonlijkheid en groot succes
IIn 2004 werd Dries een nationaal icoon dankzij zijn optreden in een ANWB-commercial in een gele zwembroek. Hij groeide uit tot een geliefde televisiepersoonlijkheid met verschijningen in programma’s als 'Let’s Dance', 'Sterren Dansen Op Het IJs', 'Jensen', 'Ranking The Stars' en 'DWDD'. Dries speelde ook de hoofdrol in de speelfilm "I Love Dries". Naast zijn tv-werk heeft Dries talloze CD's, DVD's en singles uitgebracht. Zijn biografie "Toverballen", uitgegeven in 2010, biedt een diepgaande blik op zijn leven en carrière.

Real Life Soap: De Roelvinkjes
Sinds 2015 is Dries samen met zijn familie te zien in de populaire real life soap "De Roelvinkjes", die verschillende goed bekeken spin-offs heeft opgeleverd. Deze serie toont de warme en dynamische kant van de Roelvink-familie en heeft bijgedragen aan Dries’ blijvende populariteit.

Met een stembereik van ruim twee octaven en een breed repertoire, is een optreden van Dries Roelvink een overweldigende gebeurtenis. Dries is een graag geziene gast op feestjes, partijen en evenementen in het gehele land. Zijn optredens staan garant voor kwaliteit, gezelligheid en een optimale sfeer, of het nu gaat om de Amsterdamse inhakers of Engelse love songs. Dries zorgt voor de juiste sfeer op het juiste moment, maar ook bij een gezellige bruiloft, bedrijfsfeest of in een bruin café, kortom Dries inhuren staat voor een geslaagde avond!

 

06- 5332 6755
info@standbyproductions.nl