Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Wolter Kroes

Wolter is inmiddels geen onbekende meer in Nederland. Als artiest zit hij nu ruim tien jaar in het vak. Op twintig jarige leeftijd won hij een talentenjacht die zijn leven voorgoed veranderde. Willem van Kooten had vanaf het begin geloof in Wolter Kroes, en tekende hem voor een langdurige periode bij zijn platenmaatschappij Red Bullet. En niet voor niets! In 1995 scoorde Wolter zijn eerste grote top-50 hit met `Laat me los`. Theun de Winter (bekend van o.a `terug naar de kust`) was verantwoordelijk voor de prachtige tekst.
Het nummer zorgde voor de nodige emoties, zowel in huize Kroes als elders in muzikaal Nederland. Aangename gevolgen vele radio- en televisieoptredens zoals ` koffietijd`, ` De vijf uur show` en dankzij de inzet van niemand minder dan Paul de Leeuw mocht Wolter optreden in `Het Terras` van de VARA.

Toen de AVRO Wolter vroeg voor Sterrenslag wist hij het zeker:` Eindelijk een bekende Nederlander`. Een hoogtepunt voor Wolter was het uitkomen van zijn eerste cd-album`Laat me los`. Een cd met 16 prachtige stukken, waaronder ` Ik kan geen seconde zonder jou` geschreven door Mr. Spargo Ellert Driessen, de leadsong van de televisieshow `Ontroerend goed` van de AVRO (geproduceerd door Ruud Mulder) en `Een ster zoals jij` een prachtig duet met Willeke Alberti.

De liedjes zijn stuk voor stuk geschreven door grote namen, te weten Ton de Zeeuw, Ellert Driessen, en de helaas overleden Gerrit den Braber. De opnamen vonden plaats in het Engelse Londen, op het prachtige eiland SiciliŽ in Palermo, en in de Bullet Soundstudio`s te Nederhorst den Berg. Alles onder leiding van producer en muzikant Giovanni Caminita. Het nummer `Ik kan geen seconde zonder jou` werd ook een grote hit, en behaalde de 36e plaats in de mega top-50.

In 1997 kreeg Wolter zijn derde hit met het fantastisch geproduceerde nummer `Bolero`. Het was voor het eerst dat Wolter mocht werken met een echt orkest in de studio. Het symfonische nummer behaalde de top 50 in de Mega top-100. Het tweede cd-album `De wereld in` volgde. Wederom geproduceerd door de Italiaanse producer Giovanni Caminita, leverde Wolter een fantastische cd af. Met nummers als `Zomaar Zomer`, De Dwaasheid van mijn Jeugd`, en het schitterende `Het seizoen van ons` wist Wolter zich definitief te vestigen tussen de grote artiesten van Nederland. Ook het nummer `Ik ga de wereld in` oogstte veel bewondering bij de fans.


Wolter werkt ,omringt door de beste muzikanten van Nederland, een team van producers, tekstschrijvers en promotiemensen, momenteel aan zijn derde album getiteld `Niemand Anders`. De voorloper van de cd is het nummer `Ik heb de hele nacht liggen dromen` geschreven door Jaques van Eijk. Vanaf het moment van release bleek dit een goede zet te zijn geweest. Alle regionale zenders hadden het liedje als het ware geadopteerd als superhit! Na drie weken stond de single al in de top-3 van de meest gedraaide singles regionaal in Nederland. Al snel werd de single `Ik heb de hele nacht liggen dromen` Dutch Radio Tip. Een soort parade plaat van alle regionale zenders. Ook vanuit de horeca kwamen signalen dat de plaat wel eens een grote hit zou kunnen gaan

worden. In druk bezochte horecagelegenheden als `La Bastille`, `Cooldown`, `Shooters`, `K2` , `De Skihut`,`De Kei`,`Het Huis` en vele andere zaken werd de single grijsgedraaid voor een dolenthousiast publiek. Bij optredens van Wolter gaan de zalen compleet uit hun dak op het liedje. `Ik heb de hele nacht liggen dromen` zou volgens insiders wel eens de grootste hit tot nu toe kunnen worden.

Het nummer behaalde de 18e plaats in de mega top-100.


Er volgde optredens bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode loterijshow. Reacties hierop waren overweldigend, en vele optredens volgden. Eind mei zal de nieuwe single van Wolter uit gaan komen. Het nummer heet ` Jij bent alles voor mij `. Een stevige ballade geschreven door niemand minder dan Dik Plat, die ook verantwoordelijk is voor vele successen van onder andere de groep BZN.

Het album `Wolter KroesÖ.Niemand anders` is een vervolg op "LAAT ME LOS", waarin tekst, melodie en muziek centraal staan. Ook dit is weer een sfeervol album geworden met een aantal ijzersterke werken. Natuurlijk is daar "ik heb de hele nacht liggen dromen" te vinden, maar ook het gewaagde "ik ben je prooi" als het ingetogen titelnummer "niemand anders".

En dan is er na IK WIL JE NU, weer zo'n kanjer: JE MAAKT ME GEK, allebei terug te vinden op het album "24 uur per dag ", die sinds 25 november 2002 te koop is. Dit album werd geproduceerd door Giovanni Caminita. In samenwerking met topmuzikanten als Ton Dijkman, Hans Eikenaar, Marc Stoop, Rob Winter, Sandra Sahupala en de backingvocals Linda Snoeij, Ferry van Leeuwen, Ingrid Simons en Yvonne Richardson.

En tekstschrijvers als Jacques van Eijk, Ellert Driessen, Sabine van der Schrieck, John Dirne, Ferry van Leeuwen en Ricardo Schuengel is dit album nu al binnengestormd in de Mega Charts van de TOP 100.