Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Kelvin

Kelvin is geboren op Aruba op 28 december 1968 als Johnny Kelvin Jean-Babtiste, zoon van een bekend zanger in de Cariben, Lloyd Jean-Baptiste, ooit de eerste zwarte zanger die optrad in het Amsterdamse “Lido”.

Op 11-jarige leeftijd kwam Kelvin met zijn oma naar Nederland en bracht zijn tienerjaren door in het Gelderse Druten waar zijn carričre vreemd genoeg niet als zanger, maar als danser begon. Dit had alles te maken met het zachte, terughoudende karakter van Kelvin, die eigenlijk nooit op de voorgrond wilde treden. Zelf zegt hij daarover; “het had natuurlijk ook te maken met het succes van mijn vader en de charismatische uitstraling van die man, waartegen ik voor mijn gevoel nooit kon opboksen”. Die schuchterheid is nu geheel verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een zo mogelijk nog krachtiger voorkomen en energievollere uitstraling tijdens Kelvin’s eigen shows.

Het eerste vocale optreden van Kelvin was een geluk bij een ongeluk, toen tijdens een evenement waarin Kelvin als danser optrad de muziek uitviel en het feestgedruis dreigde te verzanden in geroezemoes. Kelvin pakte de microfoon en begon a capella het publiek te vermaken. Het feest was gered en de zanger/entertainer Kelvin geboren. Sindsdien werd Kelvin vanwege zijn bijzondere stemgeluid steeds vaker gevraagd voor studio-sessies en zette langzamerhand de stappen als solo artiest op de bühne. Eerst in Nederland, maar later steeds vaker in het buitenland, waar hij de harten stal van zijn publiek en steeds vaker werd terug gevraagd.

Het eerste echte succes in Nederland dateert van het jaar 2000 waarin Kelvin samen met DJ Jean “Love Come Home” scoorde. Het was Kelvin’s stem die de plaat tot grote hoogte bracht, maar DJ Jean in naam groot heeft gemaakt. Overigens een geheel bewuste keuze van Kelvin.

Afgelopen zomer was Kelvin op de Love Parade in Berlijn waar hij 375.000 uitzinnige mensen uit hun dak liet gaan met zijn MC versie van “Dance 4 Me Baby”, de nieuwe single van Kelvin. Dance 4 Me Baby is in vele opzichten een uniek project; zo is het de eerste cd/dvd single ter wereld, waarop naast de 4 audiotracks een videoclip compleet met aftiteling en 5 leuke filmpjes achter de schermen te zien zijn. In de filmjes laat Kelvin zich van vele kanten zien; de zanger, entertainer, danser, komiek, presentator en akteur Kelvin laat zien dat Nederland er een echte ster bij heeft.

De verpakking een primeur; een eigenzinnig, onbreekbaar-, -, kunstof doosje, waarin de cd en de dvd in een nieuw soort houder zijn opgeborgen. Kelvin heeft alles wat met “Dance 4 Me Baby” te maken heeft in eigen beheer gedaan. Samen met producer Dorian Broekhuysen schrijft hij alle muziek en teksten en hij produceert zelf zijn eigen werk. Ook de videoclip is in eigen beheer opgenomen en voor het persen van de cd/dvd heeft hij een producent gezocht. Dance 4 Me Baby tenslotte is uitgebracht op zijn eigen SoulTranS label.

Voor de komende maanden is er voor Kelvin een uitgebreid marketing en promotieplan bedacht, dat tot het uitbrengen van Kelvin’s eerste album in het voorjaar 2003 in drie singles voorziet. Dance 4 Me Baby is zojuist uitgebracht en stijgt snel in de Nederlandse hitlijsten, de opvolgende single zal begin december klaarliggen om uitgebracht te worden, waarbij de exacte release datum zal afhangen van het succes van Dance 4 Me Baby. De grote knal rondom de setteling van Kelvin als “Live Artiest” in Nederland zal rond de jaarwisseling liggen, wanneer Kelvin op spectaculaire wijze gebracht gaat worden.