Alain Caron

Alain Caron is een gourmand pur sang. Geboren en getogen in Frankrijk, groeide Alain op achter het fornuis. Hij heeft zijn culinaire achtergrond van huis uit meegekregen, maar belandde eigenlijk bij toeval in het vak. Een bevriende chef kreeg op Kerstavond de griep en Alain werd gevraagd te assisteren. Een heel restaurant in het midden van Frankrijk genoot van Alain´s Kerstmenu en ook bij Alain sloeg toen een culinaire vonk over. Vanwege een, wat Alain zelf betitelt als “femme fatale”, kwam Alain naar Nederland waar hij werkte in De Kersentuin en in Tante Koosje. Beide restaurants behaalden een Michelin ster. Zijn meest favoriete gerecht is lekker, simpel Frans: gebraden Bresse-kip met waterkers en verse frites.

In Toscane verdiepte Alain zich in olijfolie en ontwikkelde een methode om oliën op smaak te brengen met kruiden. Momenteel presenteert Alain een serie van 16 verschillende essences, vinaigres en zout onder de naam Essences d’Alain.

De laatste jaren heeft Alain Caron zich ontwikkeld als culinair criticus en is een ware entertainer als hij over zijn passie ‘eten’ mag praten. Als culinair journalist heeft hij alle grote sterrenchefs op aarde geïnterviewd. Voor het programma NOVA Collegetour engageerde Alain de wereldberoemde chef Alain Ducasse, de chef met de meeste Michelin sterren ter wereld.


Alain is te zien als culinair expert en jurylid in het Net5 programma “Masterchef” waarin hij talent begeleidt naar een professioneel niveau. In 2011 is hij ook jurylid geweest bij "MasterChef Junior".

Alain Caron weet op verrassende wijze ieder zakelijk onderwerp om te zetten naar een culinaire show. Caron weet als geen ander wat erbij komt kijken om het tot Masterchef te schoppen.

Alain Caron is bij televisiekijkend Nederland met name bekend van het populaire Net5 kookprogramma ‘Masterchef’. Voor de camera of op het podium ontpopt zich een bevlogen persoonlijkheid die toeschouwers verrast met zijn kennis en enthousiasme.

Kenmerken

Bevlogen, Enthousiast, Gepassioneerd, Serieus