Herman den Blijker
Op 16-jarige leeftijd begint Herman met koken, waarna hij op 19-jarige leeftijd naar Frankrijk vertrekt. Daar leert hij in een restaurant in de Ardèche de basis van het kookambacht.

Herman zijn succesverhaal op culinair gebied begint feitelijk in 1993, wanneer hij restaurant De Engel opzet. Hierna schieten zijn restaurants als paddenstoelen uit de grond en opent hij de Rotterdamse restaurants Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso, Foody’s en Las Palmas. In Zoetermeer begint Herman Hofstede Meerzigt, in Amsterdam Herrie en in Ouderkerk aan de Amstel Groot Paardenburg. De meeste restaurants zijn inmiddels verkocht. Herman is op dit moment alleen eigenaar van Las Palmas in Rotterdam.

Herman is vooral bekend geworden door zijn televisieprogramma’s waarin hij zijn kennis en kunde deelt over het runnen van horeca gelegenheden. Herman licht horecaformules door en ontwikkelt een duidelijke visie, voor noodleidende bedrijven. Een waardevolle gave, waar hij al jaren televisie kijkend Nederland mee aan de buis weet te kluisteren. Een aantal voorbeelden van Herman's tv-programma's: Herrie in de Keuken, Herman Helpt, Mijn Tent is Top, Herrie XXL en Herman's Restaurantschool

 

Sigaren roken, koken en een Rotterdamse directe mentaliteit; dat is Herman den Blijker. Op dit moment is hij Nederlands bekendste TV kok. Naast het runnen van zijn restaurants presenteerde hij diverse succesvolle televisieprogramma’s en geeft hij zijn eigen kookboeken uit.

Kenmerken
Betrokken, Inspirerend, Professioneel, Succesvol, Uitgesproken, Zakelijk