Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Peter Lute

In de keuken van Masterchef Peter Lute staat beleving van alle zintuigen centraal. De filosofie in het door Marcel Wanders ingerichte populaire toprestaurant is duidelijk: plezier beleven aan koken en eten. Koken is immers veel meer dan het strikt naleven van instructies. “Luister naar je pannetjes,” zo luidt het adagium van deze sympathieke chef. Het laten slagen van een mooie cuisson, een goede crème brûlée of fijne saus behelst meer dan keukenlogistiek zoals klokkijken en temperatuur instellen. Volgens Peter Lute is koken de fase tussen datgene wat de natuur heeft voortgebracht en hoe wij dat consumeren, waarbij de natuurlijke harmonie zoveel mogelijk bewaard moet blijven. Het is zoeken naar de beste balans tussen de oorsprong en het volmaakte gerecht. Daarom is een gerecht, hoe smaakvol ook, in feite nooit af.

In 2012 presenteerde Peter Lute op Net5 de internationale succesformule Masterchef, samen met Alain Caron. Ook organiseert hij evenementen op zijn locaties in Muiden en Ouderkerk aan de Amstel. Daarnaats geeft Peter kookworkshops en is hij werkzaam als culinair consultant. In 2011 verscheen zijn nieuwe boek: LUTE 2.

Peter Lute wil geïnspireerd worden, maar inspireert bovenal ook anderen tot meer creativiteit, zowel binnen als buiten de keuken.

Peter Lute is ambitieus, ondernemend en gefocused op zijn zaak en haar uitstraling. Van de smaakbeleving tot aan de aankleding, alles klopt bij LUTE.

Kenmerken
Ambitieus, Creatief, Gedreven, Inspirerend, Perfectionistisch, Team builder