Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Robert Kranenborg
Robert Kranenborg kreeg het horeca-vak met de paplepel ingegoten, hij groeide op in het hotel-restaurant van zijn ouders Het Posthuis op het Loo in Apeldoorn. Al snel wist Kranenborg dat hij verder wilde in de keuken. Na zijn middelbare school volgde hij tien jaar praktijkopleidingen in Nederland en Frankrijk, veelal bij twee- of meer- sterrenrestaurants. Sinds 1987 kookt Kranenborg na omzwervingen in België en Frankrijk weer in Nederland. Corona in Den Haag bezorgde hij één ster, aansluitend bracht hij er twee naar het prestigieuze Amstel Hotel in Amsterdam, één naar Vossius in Amsterdam en één ster naar Le Cirque in Scheveningen.

Robert Kranenborg wordt gedreven door de ingrediënten, die de meest belangrijke rol spelen in het slagen van een gerecht. Schaaldieren, wild en sauzen zijn een aantal voorkeuren in de keuken van Kranenborg. Echter beleeft hij de mooiste momenten aan tafel: de apotheose van de bereiding, het genieten van de eenwording van smaak en sfeer.

Door de jaren heen kookte Kranenborg veelvuldig voor royalty, filmsterren, wereldberoemde artiesten en captains of industry. Afgelopen jaar werd Kranenborg gevraagd om in de ‘Big Apple’ de culinaire omlijsting van de festiviteiten rondom de betrekkingen tussen Nederland en New York te verzorgen. In seizoen 2011-2012 zwaait Kranenborg de culinaire scepter over Palazzo Amsterdam.

In Oktober 2012 kwam het tweede boek van Robert Kranenborg uit: De Keuken van Kranenborg, met in dit boek de nadruk op de Herfst. Herfst is na Winter het tweede deel in een serie van vier kookboeken waarin de seizoenen een belangrijke rol spelen in de basis van de gerechten.

Robert deelt graag zijn kennis en ervaring op culinair gebied. Hierdoor is het programma Topchef hem op het lijf geschreven maar gaat hij bij presentaties en workshops vaak nog net iets verder!

Robert Kranenborg is dagelijks op televisie te zien in het zeer goed scorende programma Topchef. Hij presenteert en jureert de zoektocht naar de beste hobbykoks en young professionals.

Kenmerken

Ambitieus, Betrokken, Inspirerend, Professioneel, Resultaatgericht, Serieus, Uitgesproken, Zakelijk