Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Willem Barth

De op 22 februari geboren Willem Barth, afkomstig uit Doetinchem, wordt met zijn gevoel voor charme en de liefde voor muziek dé hartenbreker van Nederland!

Willem is een “self-made man” en komt uit een ondernemersgezin. Hij ging op jonge leeftijd van school en vertrok op zijn 16e naar Duitsland om de zaak van zijn vader uit te breiden. Hij leerde vloeiend Duits en verdubbelde de omvang van zijn vaders bedrijf.

Per toeval startte Willem zijn zangcarrière; John Spencer was de man die Willem ontmoette tijdens een studio opname waar hij werd ingezet als koorstem. Omdat het uiteindelijke ingehuurde koor niet kwam opdagen, zong Willem noodgedwongen de plaat in.

Tijdens deze opnames merkte Spencer dat Willem zonder problemen en met het grootste gemak het liedje inzong en dat hij iedereen, met name het vrouwelijke schoon, zonder al te veel moeite wist te bekoren. Willem kreeg de smaak te pakken en ging eigen liedjes opnemen.
Ook hierin bleek hij al snel succesvol te zijn, met nummers als "Ik Wil Niet Weten Hoe Het Is", "Eenzaam En Alleen".  "Wachten Op Jou" werd zijn eerste top 100 notering. Het succes resulteerde in een duet met de koningin van het levenslied, Corry Konings.
“Aan Alle Mooie Meiden” werd zijn eerste echte landelijke hit, een ode aan de vrouw.

Willem heeft een aantal voorliefdes, vrouwen, snelle auto’s, skiën en op zijn tijd even rust met een goede James Bond  film op de bank.
Zijn voorbeelden zijn, uiteraard, Sean Connery (als James Bond), Inge de Bruin, Monique van de Ven en Hillary Clinton.

Willem is een perfectionist en verwacht dit ook van de mensen waar hij mee werkt. Hij heeft een hekel aan mensen die te laat komen of zich niet aan afspraken houden. Dit verklaart misschien waarom alles wat Willem aanpakt een succes wordt.

Op de vraag of Willem nog een toekomstdroom heeft, antwoordt hij resoluut: “Het zou te gek zijn om met Pamela Anderson in een rode Ferrari de A2 te kunnen afrijden.” Dit wil Willem dan het liefste morgen al verwezenlijken, want geduld is niet zijn sterkste kant.

2010 moet het jaar van Willem Barth worden! En dat begint voor hem zeer goed, want op 24 januari jl. stond zijn eigen concert gepland. In een stampvolle sporthal "De Vijfsprong" gaf Willem voor een uitzinnig publiek, begeleid door een fantastische liveband een concert van twee uren. Het concert werd afgesloten met Willem’s top 10 hit "Bella Bella Signorina".

Onlangs verscheen zijn nieuwe hit “Als Men Een Drankje Naar Jou Zou Vernoemen”. Momenteel legt Willem de laatste hand aan zijn nieuwe album welke in augustus zal verschijnen.

Kenners voorspellen voor deze zanger een grote carrière:

Een eigen stijl, een eigenzinnig repertoire en een fantastische uitstraling in combinatie met een warm, vast stemgeluid.