Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   
Edsilia Rombley

is een souldiva met een fijn oor voor goede songs, ze is nog altijd ‘Hemel en aarde’ en ze is vooral zangeres en helemaal zichzelf – of ze nu in het Nederlands of in het Engels zingt, met een band in het theater, met een jazzpianist of met een groot orkest.

Edsilia (1978) begint op haar vijftiende als zangeres van de R&B-act Dignity. Als ze zeven jaar later eerst de Nederlandse en daarna de Europese Soundmixshow wint, neemt haar carričre een vlucht. Met het liedje Hemel en Aarde wordt ze in 1998 vierde op het Eurovisie Songfestival. Na dat succes neemt ze Edsilia en Face to Face op, twee Engelstalige albums. Edsilia wordt geproduceerd door het vermaarde duo Fluitsma en (X Factor-jurylid) Van Tijn. Face to Face, haar eerste samenwerkingsproject met Tjeerd Oosterhuis, bevat onder meer een duet met zijn zus Trijntje.

In 2002 wordt Edsilia genomineerd voor een Edison Award als Beste Zangeres Nationaal. Ze tourt in binnen- als buitenland met jazzpianist Michiel Borstlap, met wie ze ook op het North Sea Jazz Festival aantreedt. Ook verzorgt ze het voorprogramma van Lionel Ritchie tijdens een tour in de Benelux, en ze deelt het podium met Karin Bloemen in haar Kerstshow.

In haar eerste muzikale theatershow, Van jongs af aan (2005), vult ze eigen repertoire aan met nummers van Anita Baker, Betty Wright, Oleta Adams en andere vocalisten die in haar jeugd al veel voor haar betekenden. De songs lardeert ze met verhalen over haar kennismaking met die muziek, over haar eerste ervaringen als zangeres en over haar groei in het vak. Zo betrekt ze haar publiek actief bij wie ze is en wat ze doet.

Begin 2006 doet Edsilia mee aan het populaire tv-programma Dancing With The Stars. Na die show gaat ze de studio in voor de opnames van Meer Dan Ooit, een album met alleen Nederlandstalig repertoire. Edsilia: ‘Natuurlijk zong ik al in het Nederlands, maar aan het idee van een heel album moest ik toch wennen – tot ik ergens een melodie hoorde en er spontaan in het Nederlands bij begon te zingen.’ Na dat ene liedje kwamen er meer, en al gauw werd het een uitdaging om Nederlandse nummers te schrijven en te vinden die een afspiegeling waren van haar persoonlijkheid.

Op Meer Dan Ooit manifesteert Edsilia zich letterlijk meer dan ooit. Zo schrijft ze een groot deel van de teksten en is ze met producer Tjeerd Oosterhuis, met wie ze inmiddels getrouwd is, sterk betrokken bij het schrijven, arrangeren en produceren van de songs. ‘Dat was het begin van een nieuwe fase in mijn leven,’ aldus de zangeres. ‘Ik vind het altijd weer een belevenis om nieuwe stappen te zetten en dingen te doen die ik niet eerder deed. Dat is de mooiste manier om te ontdekken dat je altijd meer kunt, dat je meer in huis hebt dan je denkt. Die boodschap probeer ik ook mee te geven als ik zing.’ In januari 2007 start de Meer dan ooit tour. Edsilia doet in drie maanden tijd niet minder dan 40 shows, en het album haalt de top 10. In hetzelfde jaar is ze bij Paul de Leeuw te zien en te horen in Symphonica in Rosso, werkt ze met Solomon Burke en krijgt ze van de NOS het verzoek om voor de tweede keer ons land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Daar gaat ze natuurlijk graag op in, en haar ‘On Top Of the World’ staat wekenlang in de top 40.

Twee jaar later is het alweer tijd voor Edsilia’s derde theatertour, Laat Mij Maar Zingen. De titel vertelt kort en bondig wat ze het liefst doet, en de voorstelling illustreert dat levendig, met een collage van haar favoriete muziek, van Nederlandstalige nummers tot klassiekers van Aretha Franklin en andere vroege invloeden. ‘Het idee achter deze show was een optelsom van de vragen die ik me toen, rond mijn dertigste, begon te stellen. Wat wilde ik van het leven, wat was mijn doel, hoe zou mijn toekomst eruit zien? De uitkomst was helder. Ik ben wie ik ben, en ik blijf graag dicht bij mezelf. Hoe? Laat mij maar zingen!’

Edsilia kan ontzettend genieten van een show van een half uur, met orkest of met een band, maar het allerliefst staat ze in het theater, waar ze de ruimte heeft om haar eigen programma op te bouwen en waar ze de songs en haar verhalen kan afstemmen op haar publiek, waar ze mensen kan laten dansen of meezingen. Tegelijkertijd staat ze ook graag in andere rollen op de planken. Zo presenteert ze in de zomer van 2009 De beste zanger van Nederland, een tv-show waarin bekende Nederlandse vocalisten het tegen elkaar opnemen. Enkele maanden daarvoor is ze op tv te zien met het Metropole Orkest.

Als Edsilia niet langs die theaters trekt, is ze ongetwijfeld elders actief. Met haar eigen projecten, als gastsolist, bij grote evenementen en in allerlei bezettingen: ‘Van al die uitstapjes leer ik elke keer weer. Ze geven steeds meer diepte aan wat ik doe.’

Vanaf januari 2011 stond Edsilia met een fonkelnieuwe show in de theaters, en met groot succes!

‘Uit Mijn Hart’ is het nieuwe album van Edsilia Rombley dat medio november 2011 uit kwam. Op ‘Uit Mijn Hart’ blikt Edsilia muzikaal terug op de afgelopen vijftien jaar én richt ze vol overtuiging haar blik op de toekomst.

Edsilia en producer Tjeerd Oosterhuis hebben samen een selectie gemaakt van mooie en speciale opnames van Edsilia van de afgelopen vijftien jaar. Het album staat bol van bijzondere opnames zoals live optredens uit theatershows, studiowerk, tracks met het Metropole Orkest, en duetten met Trijntje Oosterhuis en Gordon.
Aangevuld met nieuw werk, waaronder de recente hit ‘Uit het oog niet uit mijn hart’, een duet met Ruth Jacott, zijn deze tracks verzameld op het album ‘Uit Mijn Hart’.

Edsilia: “Ik heb in mijn carričre tot nu toe altijd mijn hart gevolgd en gedaan wat ik de moeite waard vond. Dingen blijven ontdekken in jezelf, waarvan je niet wist dat je het in je had. ‘Uit Mijn Hart’ is een document van die continue ontdekkingstocht.”