Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   
René Schuurmans

Wat als geintje begon, veranderde in een nieuwe hobby en groeide uit tot zijn beroep.

In tegenstelling tot veel andere artiesten droomde René als klein jongetje niet van een carrière in de schijnwerpers. Wel was hij muzikaal en drumde hij als kereltje vaak, tijdens de jaarlijkse kermis, in een hoekje naast het podium mee met het orkest.

Pas op de bruiloft van zijn broer zong René samen met zijn zus voor het eerst voor publiek. Met haar vormde hij twee jaar lang het duo René en Astrid waarbij hun broer Toon het geluid voor zijn rekening nam. Nadat Astrid te kennen had gegeven toch weer liever in een band te zingen besloot René, samen met Toon als geluidsman, solo verder te gaan en deze beslissing was het begin van zijn succes.

Na zijn debuutsingle: “Op de Griekse Toer” en het topnummer “Samen” wilde hij van zijn volgende singles de melodielijn en tekst zelf schrijven. Met het nummer “Hela Ho”, uitgeroepen tot carnavalskraker 2004, en de single “Als ik haar zie” creëerde hij zijn eigen geluid: “Het Schuurmans geluid”.

Zijn album “Zaterdagavond” bereikte in no time nr. 17 in de album top 100.

Mede door zijn manager André van Deursen is zijn zangcarrière in een sneltreinvaart gekomen en is zijn team uitgebreid met 2 extra geluidsmannen, Niek en Rob, om de vele boekingen vlekkeloos te laten verlopen. Ook Hilversum heeft hem ontdekt en het RTL4 programma RTL Boulevard een reportage van hem uitgezonden. Op de Nederlandse snelwegen kom je met grote regelmaat een vrachtwagencombinatie van de fruithandelaar Margefood tegen die volledig fullcolour is bedrukt met René’s gezicht. Zijn fanclub, aangestuurd door Marc Aarts, heeft inmiddels ruim 800 enthousiaste fans waarmee hij in september met 150 leden hiervan op fanreis gaat naar Turkije.

Zijn nieuwste single: “Diep in mijn hart” en DVD “Samen” doen bij menig platenzaak goede oude tijden herleven. Kortom, René raast gewoon door en is niet meer te stoppen.