Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis is een van de topvocalisten van Nederland. Zij was jarenlang het gezicht van Total Touch maar is ook zeer succesvol als solozangeres. Zij zong met grote namen als Al Jarreau, Queen, Andrea Bocelli, Marco Borsato, Herbie Hancock, Lionel Richie, Coolio, Herman Brood, Khaled, Candy Dulfer, en Jean ‘Toots’ Thielemans

1988-1991

Samen met haar broer Tjeerd formeert Trijntje Oosterhuis de band Total Touch, waarmee ze een muzikale mix brengen van 80’s soul, 90’s R&B, funk, pop en dance. Na een periode van intensief optreden wint Total Touch in 1990 de finale van de Kunstbende-wedstrijd. Een jaar later zit de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

1994

Saxofoniste Candy Dulfer nodigt Trijntje uit te komen zingen bij haar band. Vervolgens reist ze twee jaar lang met Candy de wereld over en is ze te horen op een aantal nummers van Candy’s album ‘Big Girl’

1996
In de zomer van 1996 verschijnt bij BMG Total Touch’ debuutsingle "Touch Me There", die uiteindelijk nummer 14 in de charts bereikt. Vervolgens wordt het titelloze debuutalbum in juni uitgebracht. In Japan brengt men het album ook direct uit vanwege de medewerking van Candy Dulfer. Total Touch staat in juli voor het eerst op het North Sea Jazz festival.
Kort daarna, op 14 augustus tijdens de opening van de Amsterdam ArenA, zingt Trijntje voor een publiek van 50.000 mensen en miljoenen TV-kijkers de door John Ewbank geschreven hymne "De Zee". Dit optreden resulteert in een Top 10 hit en enorm veel media aandacht.

De tweede Total Touch single "Somebody Else’s Lover" die in oktober verschijnt en wordt uitgeroepen tot Alarmschijf, Paradeplaat en Superclip wordt zelfs een top 3 hit en is goed voor goud
Het debuutalbum Total Touch wordt, onder meer door deze singlesuccessen, al snel platina met een verkoop van meer dan 100.000 stuks. Uiteindelijk verkoopt het album ruim 450.000 stuks in Nederland en is daarmee nog altijd het best verkochte Nederlandse debuutalbum ooit.

Ook de derde single van het album, "One Moment Your Mind", is een grote hit

Trijntje staat voor de tweede keer in een uitverkochte Amsterdam ArenA, dit keer drie avonden met Total Touch als voorprogramma van Michael Jackson.

Total Touch wint TMF Awards voor Beste Album (‘Total Touch’) en Beste Single ("Somebody Else’s Lover"). Daarnaast ontvangt de band de Veronica Dance Award voor Beste Groep en de Mega Top 50 Mega Award voor Beste Artiest. Ook de vier jaar hierna zal Trijntje telkens een TMF Award winnen voor Beste Nederlandse Zangeres.

1997
Het debuutalbum van Total Touch wordt uitgebracht in diverse Europese landen, Canada en Japan. In onder andere Duitsland, Zweden, Finland, Griekenland en België wordt "Somebody Else’s Lover" een bescheiden hit.

Speciaal voor de 4 en 5 mei viering schrijven Trijntje en Tjeerd een nieuwe tekst over tolerantie en vrijheid voor de vierde single "Standin’ Strong, Together!". De avond van 4 mei leest Trijntje het Nationale Herdenkingsgedicht voor op de Dam. De volgende dag vliegt de band per helikopter langs alle bevrijdingsfestivals om daar hun single ten gehore te brengen.

Trijntje zingt met Marco Borsato het duet "Wereld Zonder Jou" dat te vinden is op zijn CD ‘De Waarheid’. Dit tweede Nederlandstalige uitstapje levert haar een Top 3 hit op, en was onder andere Alarmschijf en Paradeplaat.

Trijntje ontvangt voor haar rol in Total Touch een TMF Award voor Beste Zangeres en een Edison voor haar duet met Marco Borsato. Total Touch wint TMF Awards voor Beste Popgroep en Beste Album. Andere awards die zij in de wacht slepen zijn de Pall Mall Export Prijs, de Noordzeester van Radio Noordzee, en een Zilveren Harp.

In augustus verschijnt in de Verenigde Staten de single "Doo Be La Dee", met remixen van Mark Picchiotti en Frankie Knuckles. De videoclip wordt opgenomen in de Universal Studio’s in Los Angeles. Het nummer staat een aantal weken in de Billboard dance charts

1998
Het tweede Total Touch album ‘This Way’ verschijnt op 28 mei. Het wordt voorafgegaan door de top 10 hit "I’ll Say Goodbye", die tot Megahit, Superclip en Paradeplaat wordt uitgeroepen. Terwijl het debuutalbum ondertussen bijna vijfvoudig platina is, wordt ook het nieuwe album spoedig driemaal platina. In augustus verschijnt de single "Love Me In Slowmotion", dat een top 30 positie bereikt

Broer Tjeerd Oosterhuis schrijft voor de film ‘Abeltje’ het nummer "Vlieg Met Me Mee", met een tekst van Henny Vrienten. Het nummer wordt gezongen door Trijntje en op single uitgebracht, waarna het een grote hit wordt. Het is Trijntje’s derde Nederlandstalige hit.

De derde en laatste single van het ‘This Way’ album, "Forgive, Won’t Forget", wordt in eerste instantie slechts als promotionele single uitgebracht, maar wordt later op veler verzoek toch ook commercieel uitgebracht waardoor het alsnog een bescheiden hit wordt.

Trijntje ontvangt wederom een TMF Award voor Beste Zangeres. Die zomer staat Total Touch als hoofdact op Parkpop, het North Sea Jazz Festival, en vele grote clubpodia.

1999
In het begin van dit jaar zingt Trijntje het liedje "We’ve Only Just Begun" op het album ‘Big’ van de New Cool Collective

In het voorjaar besluiten Trijntje en Tjeerd een rustpauze in te lassen bij Total Touch. Dit geeft Trijntje de mogelijkheid om een aantal soloprojecten te doen. Zo zingt ze met jazzpianist Herbie Hancock op het 24e North Sea Jazz Festival, en doet ze een Flashbacktour waarbij ze het oeuvre van Stevie Wonder zingt. Van deze tour verschijnt een live-registratie op CD, getiteld ‘For Once In My Life’.

Ook dit jaar valt Total Touch weer in de prijzen: de band ontvangt onder meer een Alcas Award voor meest populaire artiest

2000
Het album ‘For Once In My Life’ wordt goud. Daarnaast wint Trijntje een Hitkrant Award en een Rembrandt Award voor Beste Zangeres.

Trijntje treedt dit jaar met drie verschillende artiesten op tijdens het North Sea Jazz Festival in Den Haag, met Al Jarreau, jazzpianist Michiel Borstlap en met de big band New Cool Collective. Later die zomer verzorgt ze nog een gastoptreden bij de New Cool Collective, tijdens het Swingin’ Groningen Festival

2001
In het kader van bevrijdingsdag reist Trijntje, mede namens War Child, op 5 mei voor de tweede maal in haar carričre per helikopter langs diverse Nederlandse bevrijdingsfestivals. In de zomer staat Trijntje samen met haar jazz-group — met pianist Michiel Borstlap en gitarist Leonardo Amudeo — in een uitverkocht Concertgebouw te Amsterdam.
In het najaar begint Trijntje met haar eigen band aan haar theatertour, en treedt op in zalen als Carré in Amsterdam en Luxor in Rotterdam.

2002

Wederom tourt Trijntje langs de theaters in Nederland, dit keer samen met Michiel Borstlap
Op 1 februari zingt Trijntje, begeleid door gitarist Leonardo Amuedo, het Joe Cocker nummer "You Are So Beautiful" voor Prins Willem Alexander en Prinses Maxima tijdens het Nationale Huwelijksfeest in de ArenA.

Trijntje tekent een contract bij platenmaatschappij EMI voor meerdere albums, en begint aan de voorbereidingen van haar eerste solo-studioalbum. Ze reist meerdere malen af naar Milaan, Londen, Sheffield en New York, waar zij samen met een aantal componisten nieuwe, Engelstalige liedjes schrijft. In de tussentijd werkt ze in eigen land met Tjeerd Oosterhuis, John Ewbank, en Ferdi Lancee, aan meerdere composities voor haar nieuwe soloalbum.

Op Koninginnedag zingt Trijntje met de band Queen die voor het eerst in tien jaar weer optreedt "We Are The Champions" op het Amsterdamse Museumplein. In juni zingt ze, tijdens de concerten van Marco Borsato, drie avonden het duet "Wereld Zonder Jou" in een uitverkochte Kuip. Tussen alle optredens in schrijft Trijntje verder aan haar soloalbum.

Op 23 december geeft Trijntje een eenmalig kerstconcert in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Daarbij wordt ze begeleid door de 82-jarige mondharmonica-grootheid Jean ‘Toots’ Thielemans en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw.

2003
Sinds Trijntje zich ook begeeft op het pad van de jazzmuziek, wordt ze regelmatig te gast gevraagd. Zo doet ze in januari een mini-tour met het Nieuw Sinfonietta Amsterdam Orkest en de Houdini’s langs grote concertzalen in Nederland, waarbij ze werk zingt van Billie Holiday en Gershwin. Bij deze concerten worden live-opnamen gemaakt.

In februari verschijnt de ‘Best Of’ CD en DVD van Total Touch & Trijntje Oosterhuis, met hierop de grootste hits van de band, plus enkele soloprojecten van Trijntje, zoals de ArenA-hymne "De Zee", het duet met Marco Borsato "Wereld Zonder Jou", de soundtrack van de film ‘Abeltje’ "Vlieg Met Me Mee" en enkele Stevie Wonder-tributes.

In februari, gelijk met de start van haar theatertour, verschijnt de eerste single "Free" van haar solodebuutalbum ‘Trijntje Oosterhuis’, dat in maart verschijnt De productie is in handen van broer Tjeerd Oosterhuis en James Hallawell. Het album is in Amsterdam en London opgenomen, en gedeeltelijk in de vermaarde Steelworks studio in Sheffield.